fredag 28 september 2012

Pasta med kyckling och grönpeppar


Eftersom denna dag var en dag då jag för ovanlighetens skull inte skulle äta middag själv så föll middagsmaten på ett recept jag och sambon hittat i en pastabok som vi har. Rätten är lättlagad utan alltför konstiga ingredienser och smakar underbart! Personligen har jag varit väldigt dålig på att använda vin i matlagningen, men efter att ha smakat på denna maträtt har jag insett att vin är inte bara gott att dricka, utan också att använda i mat! Mums, mums...

Ingredienser:
ca. 500 g kycklingfilé
1 gullök, hackad
2 msk gröna pepparkorn, lätt krossade
1,25 dl vitt vin
3 dl grädde (vi använde matlagningsgrädde, men vill man använda en fetare grädde blir det nog bara godare)
ca. 1 dl cremefraiche (15%)
2 msk finhackad gräslök
salt, peppar

smör till stekning
4 portioner pasta av valfri sort
ev. sallad om så önskas

Gör så här.
Börja med att skära kycklingen i lagom stora bitar, ca 2*2cm. Salta, peppra och stek i en spekpanna på medelhög värme tills dess att de är någorlunda genomstekta (de ska stekas ett tag till i stekpannan tillsammans med såsen så de hinner bli genomstekta). Tillsätt sedan den hackade gullöken samt grönpeppar och fortsätt steka tills dess att löken mjuknat något. Häll i vinet och låt koka i ungefär 1 minut och rör därefter ned grädden och låt puttra i ytterligare ca. 4-5 minuter. Salta och peppra efter smak.
Alldeles innan servering klickas creme fraiché ut och gräslöken strös ovanpå.

Under tiden kycklingen med såsen tillagas kokas pastan tills dess att den är "al dente" och sallad förbereds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar