Ingredienser:
300 g äggvita
100 g milda culinesse lätt
1/2 dl Canderel Cankao (denna hittade vi på samma hylla som Oboý)
2 skopor chokladproteinpulver (vi använde BMR protelux)
1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljpulver (alltså inte vaniljsocker)
4 tsk bakpulver
Krämen:
2-4 msk chokladproteinpulver (BMR här också)
50 g milda culinesse lätt
100 g lätt philadelpiaost (5%)
6 msk Canderel Cankao
kaffe efter smak
Riven kokos till topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsform (vår var 24*13,5 cm). Vi använde ströbröd, men vill man kan man även använda exempelvis kokos.
Vispa sedan i en bunke äggvitan och cankao till en någorlunda fluffig smet. Blanda sedan i resterande ingredienser och häll upp i den bröade formen.
Grädda i mitten av ugnen ca. 15 min.
Medan kakan gräddas i ugnen kan krämen förberedas genom att blanda alla ingredienserna till krämen i en skål, kaffe tillsätts efter smak, jag tog ca. 1 msk starkt kaffe.
Då kakan är färdiggräddad tas den ur ugnen för att svalna. Då kakan svalnat breds krämen på den och sist strös lite kokos på som dekoration.
Dessa kärleksmums gick utmärkt att frysa! Mums, mums...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar