tisdag 13 december 2011

ProteinbarsUnder helgen som var passade vi även på att göra egna proteinbars eftersom det köpta lagret börjat ta slut. De som vi prövade att göra blev goda, men inte lika goda som Good life's proteinbars. Dock tycker jag att känslan av att äta hemgjorda grejer är lite roligare då man vet vad det innehåller på ett helt annat sätt och att det dessutom är möjligt att modifiera till det bättre. Till nästa gång tror jag dock att jag ska inverstera i en ny matberedare. Detta p.g.a. att den mitt under proteinbars-baket gick sönder. Helt plötsligt stannade den upp, en bränd lukt spred sig i köket och rök kom ut från apparaten. Tur var i alla fall att smeten var klar innan maskinen fick för sig att gå sönder!

Ingredienser:

3 st mosade bananer
6 msk jordnötssmör
4 dl havregryn
4 skopor chokladproteinpulver
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Förmosa gärna bananerna och blanda allt i skålen till en matberedare. Mixa till en jämn smet så att havregrynen blir till "småsmulor" i smeten. Var dock försiktig med maskinen då smeten blir väldigt trög och därför kan ta kål på matberedaren, precis som den gjorde för mig (använde en matberedare med effekten 450 watt)...
Bred sedan ut smeten i en ugnsform, den jag använde var ungefär 15*25 cm (man behöver inte smörja den innan). Då ugnen blivit varm gräddar du smeten i ca. 15 minuter i mitten av ugnen.

Då smeten är färdiggräddad kan man eventuellt smälta lite choklad som breds på den innan man skär den i vad man själv tycker är lagom stora bitar.

Vi förvarar våra i frysen eftersom de ändå tinar väldigt snabbt. Tror man dock att de skulle ta slut väldigt fort fungerar nog även kylen som förvaring.

Hoppas det lite nyttigare alternativet till godis smakar! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar