onsdag 30 januari 2013

Proteinvariant av chokladrulltårta


För lääänge sedan bakade jag och sambon en proteinrulltårta med chokladfyllning. Receptet fick vi från Fitnessguru men vi modifierade det lite eftersom vi ville ha chokladfyllning. Eftersom vi dessutom inte deffade  fuskade vi lite och åt glass till! Ett tips när man gör den är att breda ut smeten så mycket som möjligt på plåten. Vår bredde vi inte ut så mycket vilket gjorde att den blev väldigt tjock och svår att sedan rulla.

Allt som allt var rulltårtan en riktig höjdare!!! Kommer garanterat att göra det många fler gånger! :)

Ingredienser:
1 skopa chokladprotein
150 gram äggvita3/4 dl sötningsmedel ex. Stevia1 näve mandelmjöl2 msk Canderel Cankao (samma som oboý fast utan socker).1 tsk bakpulver1 msk fiberhusk

Fyllning:
Proteinfluff i valfri smak (extra tjockt blandat casein)


Gör så här:
Blanda alla ingrediener, tyvärr kommer jag inte ihåg exakt hur mycket vi tog av chokladproteinet, men man får känna på konsistensen! Har man casein kan man säkert använda det också.
Bred ut på en plåt, och bred ett så tunt lager som möjligt.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 5 minuter på 200 grader.
Låt svalna.
Bred ut proteinfluff  och rulla till en rulle som sedan skärs i lagom stora bitar.




Hoppas det smakar!!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar