lördag 8 oktober 2011

Baguetter



Denna baguette är mycket lättlagad och riktigt god. Den får nästan den där lite rustika känslan... Den går att "piffa" till med lite allt möjligt. När jag gjorde dessa valde jag att tillsätta lite riven ost och oregano i hälften av dem, det blev riktigt lyckat!


Ingredienser:


50 g jäst

5 dl vatten (37 grader)

1 msk olivolja

2 tsk salt

13-14 dl vetemjöl


Gör så här:


Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet, olivoljan och saltet och rör om tills dess att jästen löst sig i vätskan.

Blanda sedan ned 13 dl av mjölet och låt jäsa i ungefär en timma.


Då degen jäst klart arbetas den på en mjölad arbetsbänk och delas sedan i 3 delar. Varje del rullas ut, "tvinnas" och placeras sedan på en plåt där de får jäsa i ytterligare 20 min.


Grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca. 25 min. Låt svalna på galler.


Baguetterna smakar som bäst nybakta, men vill man baka dem i förväg går de utmärkt att frysa och sedan värma på i ugnen några minuter innan servering.


Hoppas de smakar! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar