Detta underbara bröd utan jäst är superenkelt att baka och går att variera i det oändliga med olika frön, nötter och torkade frukter. Sedan jag fick receptet från min syster har den blivit en standard som alltid finns i frysen. Till skillnad från originalreceptet brukar jag tillsätta lite extra pumpafrön förutom solrosfröna och klippta torkade aprikoser istället för russin, det blir riktigt gott!
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl hasselnötter (Eller andra nötter om man känner för det)
4 dl yoghurt naturell
1 grovt rivet äpple
3 msk mörk sirap eller honung
Russin efter smak
Solrosfrön att toppa med
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna och blanda alla ingredienserna i en bunke. Stjälp upp smeten i en form och toppa med lite frön.
Jag använder en form med måtten: 24*13 cm
Min syster brukar använda en form med måtten: 11*30 cm
Båda storlekarna fungerar utmärkt beroende på hur stora skivor man vill ha, men ajg föredrar de lite större.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca. en timme. Tiden kan variera något beroende på vilken form man använder.
Hoppas ni tycker detta bröd är lika gott som jag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar