måndag 30 januari 2012

Squashplättar med rökt lax

Denna lilla förrätt gjorde min sambo en gång när vi skulle äta en gómiddag tillsammans. Till en början var jag mycket skeptisk, men när vi väl satt till bords och jag tog en tugga insåg jag att det var riktigt mums! Ett lite roligare alternativ till toast skagen helt enkelt! (vi är experter på att alltid (nästan) välja denna förrätt)

Ingredienser:
1 st squash (mellanstor)
2,5 dl mjöl
1 st ägg
1/2 hackad röd chilifrukt
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 dl riven ost
salt och peppar
smör/olja till stekning
250 g rökt lax
2 dl gräddfil
ev. persilja till dekoration

Gör så här:
Börja med att finriva squashen. Försök sedan att pressa bort en del av vätskan från squashen så att den inte blir så blöt.
Blanda sedan mjöl och ägg. Tillstätt squashen till mjöl och ägg-blandningen tillsammans med den hackade chilin och vitlöken. Blanda sist ned den rivna osten. Salta och peppra efter smak.

Stek smeten i smöret/oljan likt plättar till önskad storlek några minuter i på varje sida, det syns när de är klara!
Sedan är det bara det roliga kvar. Lägg upp dem på tallrikarna med en plätt i botten, rökta laxen och gräddfilen emellan och täck med en ny plätt. Dekoration kan man välja som man vill, vi valde att ha persilja :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar