måndag 2 april 2012

Knäckig rabarberpaj med hallon


Smulpajer finns i mängder av olika varianter, och jag har provat på en hel del av dessa! Dock finns det få smulpajer som slår denna. Det är framförallt själva pajdegen som gör den så god, och vill man inte ha rabarber i kan man ex. byta ut allt eller lite av den till något annat mumsigt. Jag tog exempelvis och bytte ut ca. 1/3 av rabarbern till hallon, helt underbart gott blev det!!!

Ingredienser:
500 g rabarber
1,5 msk potatismjöl
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100g flytande margarin (fungerar även med smält smör/margarin)
1,5 dl ljus sirap

Gör så här:
Skölj och ansa rabarbern, skär den i bitar och lägg i en ugnsäker form.
Strö över potatismjölet och skaka formen så att potatismjölet fördelas fint över bitarna. Blanda socker, bakpulver och vetemjöl. Tillsätt margarin och blanda till en smulig deg.
Fördela degen över rabarbern och ringla sedan sirapen i ett rutliknande mönster ovanpå. Grädda i 200 grader i ca. 20 minuter eller tills dess att pajen fått färg.

Servera smulpajen med glass, vaniljvisp eller vispad grädde. :)

Pajen är enligt min smak godast och knäckigast nygjord, men blir det över är den god även dagen efter :) Vill man förbereda pajen i tid går det också jättebra, det enda jag brukar vänta med är att ringla över sirapen om jag vet att pajen ska stå ett tag i kylen innan den ska in i ugnen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar