söndag 14 oktober 2012

Het gryta på fransyska


Eftersom vi har MYCKET nötkött i frysen men inte var sugna på att göra den "traditionella varianten" av köttgryta beslöt vi oss för att prova en ny gryta som jag hittade på en blogg. Grytan var riktigt god, men eftersom vi ville ha den lite kryddigare tillsatte vi lite cayennepeppar! Denna gryta kommer vi definitivt göra fler gånger!!!

Ingredienser:
500 g benfritt kött av fransyska eller innanlår.
1 röd/grön paprika
2 medelstora morötter
1 purjolök
2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
o,5 tsk svartpeppar
2 tsk mejram
0,5 msk spiskummin
2,5 dl matlagningsgrädde
Cayennepeppar efter smak (frivilligt)

Gör så här:
Skär köttet i smala strimlor. Skär även paprika, morötter och purjolök i strimlor.
Bryn på köttet i en stekpanna med lite salt och peppar, gärna lite i taget eftersom köttet annars lätt "kokas" istället för att stekas. Lägg efterhand i en gryta. Smula över buljongtärningar.
Tillsätt morot, vatten, vitlök, tomatpuré och övriga kryddor. Låt grytan puttra under lock i ca. 15 minuter. Tillsätt sedan paprika, purjolök och grädde, låt puttra i ytterligare ca. 10 minuter.

Servera tillsammans med ris och en god sallad!

1 kommentar:

  1. Kul att ni tyckte om grytan! Vi gör den ganska ofta och tipset på cayennepeppar ska vi definitivt testa.

    SvaraRadera