onsdag 13 mars 2013

Citronpaj


Mums, mums, mums! En mycket  fräsch efterrätt som jag lätt skulle kunna äta en HEL del av! Det enda som var lite tråkigt med den var pajskalet. Vill man ha ett krispigt skal som inte är så jätte sött är den toppen! Vill man dock ha lite sötare (som jag) hade det varit godare att göra likt en Key lime pie exempelvis med en digestivebotten. :)

Ingredienser: (6st små pajformer/ 1 stor)

375g färdig pajdeg

Fyllning:
4 äggulor
400g kondenserad mjölk
1,25 dl citronjuice
2 tsk citronzest

+ Valfri dekor samt tillbehör!
(jag använde spritsad vispad grädde, ett hallon och lite glass som tillbehör)

Gör så här:
Börja med pajbottnen som du skär ut i lagom stor form för de små formarna/tillpassar för den stora. Tryck ut degen så att den ligger jämt med kanten. Täck degens botten och sidor med bakplåtspapper och häll i bakkulor eller ris. Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter. Låt svalna.
Blanda ingredienserna till fyllningen då pajskalen svalnat. Häll i pajformerna/formen och ställ svalt i kylen ca. 4 timmar innan servering.
Servera som sagt med valfritt tillbehör! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar