onsdag 13 mars 2013

Löjromsmousse med cheese sticks


Denna underbara förrätt gjorde vi i våras när vi bjöd hem våra vänner på middag. Den är enkel att göra och riktigt god och trots att en är rätt fet blir den inte för mäktig tack vare citronen. Det enda som var lite synd var att den blev lite lös, detta kan eventuellt ha berott på att den fick stå lite för kort tid i kylen eller alltför kraftig omrörning...


Ingredienser: ca 4 personer.
200 g Philadelphia/cream cheese naturell
1 dl creme fraiche
1 citron (enbart zesten, alltså den gula delen av skalet)
100 g röd stenbitsrom
1/2 rödlök (finhackad)
Salt
Peppar
Räkor för dekoration
Färsk dill
En skiva av citronen till varje portion
Ca. 2 msk grädde

Gör så här:
Blanda philadelphia och creme fraiche försiktigt, tillsätt rödlöken, citronzest och rom. Blanda även denna gång försiktigt. Ställ i lylen ca 30 min.
Smaksätt sedan med salt och peppar. klicka ut i fina glas eller skålar. Dekorera med färsk dill, räkor och skivad citron. Ställ glasen/skålarna svalt fram till servering.

Servera gärna med cheese sticks (recept kommer snart)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar