torsdag 16 februari 2012

Proteinrika kärleksmums

Denna lilla läckerhet gjordes i tisdags som alla hjärtans dags efterrätt. Detta skulle då bli ett lite nyttigare alternativ till vanliga kärleksmums, men i och med att ICA supermarket som vi brukar handla på inte hade milda culinesse lätt blev skapelsen inte fullt lika nyttig... Men antagligen godare! :D Något som gillades skarpt på denna efterrätt var krämen ovanpå, ack så god den var! Som tillbehör valde vi att ha vaniljproteinglass som vi körde i glassmaskinen vilket var ett klockrent tillbehör då kakan blev liiite salt i smaken (förmodligen p.g.a. smöret) och saltsmaken doldes då perfekt med den goda vaniljglassen. Men trots den liiite salta smaken var det en supergod kärleksmums! Rekommenderas!

Ingredienser:

300 g äggvita
100 g milda culinesse lätt
1/2 dl Canderel Cankao (denna hittade vi på samma hylla som Oboý)
2 skopor chokladproteinpulver (vi använde BMR protelux)
1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljpulver (alltså inte vaniljsocker)
4 tsk bakpulver

Krämen:
2-4 msk chokladproteinpulver (BMR här också)
50 g milda culinesse lätt
100 g lätt philadelpiaost (5%)
6 msk Canderel Cankao
kaffe efter smak

Riven kokos till topping

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsform (vår var 24*13,5 cm). Vi använde ströbröd, men vill man kan man även använda exempelvis kokos.
Vispa sedan i en bunke äggvitan och cankao till en någorlunda fluffig smet. Blanda sedan i resterande ingredienser och häll upp i den bröade formen.
Grädda i mitten av ugnen ca. 15 min.

Medan kakan gräddas i ugnen kan krämen förberedas genom att blanda alla ingredienserna till krämen i en skål, kaffe tillsätts efter smak, jag tog ca. 1 msk starkt kaffe.

Då kakan är färdiggräddad tas den ur ugnen för att svalna. Då kakan svalnat breds krämen på den och sist strös lite kokos på som dekoration.

Dessa kärleksmums gick utmärkt att frysa! Mums, mums...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar