Resultatet på den ej tidigare beprövade auberginen blev bra. Dock blev auberginen alldeles för smaklös i jämförelse med vad jag trodde att den skulle bli. Nästa gång får det bli lite mer salt, peppar och olivolja på den innan den åker in i ugnen så kanske det blir bättre! Men köttfärsröran var en riktig goding :)
Ingredienser:
2 Auberginer
400 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 köttbuljonstärning
2 dl tomatsås (vi tog krossade tomater + lite tomatpuré)
1 burk kidneybönor, avrunna
1-2 dl riven ost
olivolja
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på mitten och lägg dem med utsidan nedåt i en ugnsform och skär snitt i dem (jag gjorde ett korsmönster utan att förstöra skalet). Salta, peppra och ringla olivolja över dem och grädda i ca. 20 minuter i mitten av ugnen.
Under tiden auberginen gräddas hackas löken, moroten rivs fint, och vitlöken pressas. Löken (vit och gul) och moroten steks sedan med olivolja i en stekpanna tillsammans med köttfärsen. Salta och peppra efter smak.
Då alltihopa stekts ihop tillsätts tomatsåsen, köttbuljongen och bönorna. Puttra sedan i ca. 10 min. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
Häll upp köttfärsblandningen ovanpå auberginerna och toppa med osten. Gratinera i ugnen i ytterligare ca. 15-20 minuter.
Servera med grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar