söndag 29 september 2013

Lax och kräftstjärtspaj på kikärtsbotten


Jag vet, visst låter det konstigt, en kikärtsbotten!? Men jag looovar er, det smakar verkligen inte kikärtor, tvärtom, det blir som en god pajbotten! Kanske inte lika spröd, men riktigt god och framförallt nyttig! MÅSTE TESTAS!!! Originalreceptet hittade jag på sidan Foodporn :)

Ingredienser:
3 dl kikärtor (ca. 2 pkt av ICA´s på tetrapack)
2 msk kokosolja
3 msk mandelmjöl
salt efter smak

Fyllning:
200 g kallrökt lax (tog nog lite mer)
ca. 100 g kräftstjärtar (tas lite efter hur mycket man vill ha!)
3 ägg
2 dl mjölk
250 g kvarg (Lindahls)
1,5 msk pepparrot på tub
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk fryst färdighackad dill

Gör så här:
Mixa ihop kikärtorna med kokosoljan och mandelmjölet till en jämn fin smet. Tillsätt sedan salt efter smak och smeta ut i en pajform, normal storlek. Ställ gärna svalt 10-30 minuter innan den förgräddas i 20 minuter på 200 grader i mitten av ugnen.
Skär laxen i mindre bitar. Blanda ägg, kvarg, mjölk och pepparrot i en skål. Tillsätt laxen och kräftstjärtarna samt salt, peppar och dill (går att minska/öka mängden på dessa efter smak).
Då pajskalet förgräddats sprids fyllningen ut på den och gräddas i ytterligare 30-40 minuter.

Servera med en god sallad och kanske en bit bröd. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar