måndag 2 september 2013

Saffransräkor på crosstini


För att fira att vi åter var tillbaka i Umeå efter en sommars ledighet bestämde vi oss för att laga gómat. Till förrätt blev det denna kreation. Eftersom både jag och min sambo älskar toast skagen, men ville prova något nytt fick det bli denna förrätt.
Jag personligen tyckte det var riktigt gott, ett gott alternativ som är likt toast skagen! Sambon ansåg dock att saffran enbart hör hemma till jul och tyckte därför inte lika mycket om den, kanske borde bjuda honom på denna runt lucia så att han kanske ger den ett bättre betyg? Jag tycker i alla fall att den var toppen! :)
Grundreceptet hittade vi på Arlas hemsida men här kommer receptet med våra modifikationer!

Ingredienser: 2 port.
2 skivor ciabatta.
ca. 1 msk olivolja
200 g färska oskalade räkor
1 pkt saffran (0,5g)
1 tsk chilipulver
1 dl riven Allerum prästost 12 mån.
0,5 dl lätt cremé fraiche
salt och peppar
smör till stekning
Sallad eller annan grönsak för dekoration.

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna. Lägg brödskivorna på en bakplåtspapperklädd plåt och ringla över olivoljan. Grilla brödskivorna i den övre delen av ugnen tills dess att de fått färg, tar ca. 5 minuter.
Rör samman den rivna osten med creme fraiché och smaksätt med salt och peppar. Fräs räkorna i en stekpanna med lite smör. Tillsätt chili och saffran och bryn i ca. 1-2 minuter.
Sammanställ sedan förrätten genom att klicka creme fraiché-röran på det rostade brödet, lägg räkorna ovanpå och dekorera med valfri grönsak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar