tisdag 19 november 2013

Nyttig blåbärsmugcake

 Mug cakes (muggkakor) är riktigt goda saker! För ett tag sedan gjorde jag denna, mums så gott, nästan som en blåbärsmuffins! Till den serverade jag Lindahl´s vaniljkvarg. Perfekt som helgbrunch eller som nyttig efterrätt! Receptet är ett lätt modifierat recept på muggkakan med äppelkaks/kanelbullesmak som jag tidigare publicerat.

Ingredienser:
50 g havremjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk stevia
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
1 msk lätt kvarg
2,5 msk lättmjölk
3 msk äppelmos
2 äggvitor (ca. 75 g)
Vaniljarom efter smak
ca. 50g frysta blåbär

Vaniljrippel:
2 msk Agavesirap
vaniljarom

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna förutom blåbären som du tillsätter sist för att inte göra hela smeten blå. Efter att blåbären blandats i blanas ingredienserna till vaniljrippeln och ringlas över muggkakan. Grädda på full effekt i mikron ca. 2-3 minuter, kolla så att den inte övergräddas. Personligen vill jag att den ska vara lite lätt ogräddad i mitten. 

Servera med vaniljkvarg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar