måndag 4 juni 2012

Kamomillkakor


Åååh, vad gott! En lite nyare variant av en traditionell "törkaka". Har aldrig varit riktigt förtjust i vanliga törkakor såsom ex. bondkakor eller brysselkex. Men de här kakorna var riktigt goda! Teet med kamomillsmak var en riktigt god smaksättare, dessa kakor kommer jag garanterat att göra fler gånger!!!

Ingredienser:
225 g rumstempererat smör
1 3/4 dl socker + lite extra till garnering
3-4 tepåsar kamomillte (ung. 1 msk)
1 äggula
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
salt

Gör så här:
Blanda smör och socker i en bunke tills smeten blir jämn. Tag ut teet ur tepåsarna och rör ned i smör/sockerblandningen. Tillsätt äggulan och rör om.
Sikta ned mjöl, tillsätt vaniljsocker och en nypa salt och rör om väl.
Forma degen till en jämn och fin rulle. Rullen rullas sedan i socker och lindas in i plastfolie för att sedan få vila i kylen i 30-60 min.
Värm ugnen till 200 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Linda upp plastfoliet som ligger runt degrullen och skär degen i ca. 5 mm tjocka skivor. Lägg skivorna på plåten med lagom mycket plats emellan.

Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter Då de är klara får de svalna på plåtarna i ca. 5 minuter innan de får svalna helt på galler.

Mums mums!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar