söndag 3 juni 2012

Proteinbrownie


Igår kväll bakade jag och min sambo proteinbrownies och dessa brownies blev riktigt bra!!! Ofta när vi har bakat med proteinpulver har konsistensen blivit lite torr och smaken inte riktigt okej. Men dom här  överaskade! De blev lena och kompakta, och smaken var också riktigt bra! Nästa gång tror jag dock att vi ökar mängden sötningsmedel en aning för att få ytterligare lite sötma.

Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl choklad casein (vi använde chocolate almond casein från body science)
4 msk kakao (dock osäkert exakt hur mycket vi tog, man får gå efter smak helt enkelt!)
1/4 tsk bakpulver
1,5 dl sötningsströ
4 äggvitor
1,5 dl milda minimat
0,5-1 dl lätt mjölk

Gör så här:
Smörj en ugnsform, ca 25*15 cm med lite rapsolja eller någon annan olja som ni har hemma. Blanda alla ingredienser i en bunke. Kontrollera konsistensen, smeten skall vara "seg", ungefär som en browniesmet. Därför får man anpassa mjölken man tillsätter så att man får en bra konsistens. Bred sedan ut smeten i ugnsformen och grädda i ugnen på 175 grader i ca. 10 minuter. Brownien ska vara gräddad i kanten men fortfarande "degig" i mitten.

Vi serverade våra brownies med chokladproteinfluff gjord på casein och mjölk, men vispad grädde är också gott till!

Går att förvara i kylen i någon dag efter man bakat dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar