lördag 2 juni 2012

Chokladbiscotti


Dessa kakor är riktigt hårda... Tro mig, undvik dessa om du har en lagad tand som du är rädd om! Har man däremot inga lagade/ömtåliga tänder är det bara att knapra på, när man väl lyckats ta sin tugga får man en ljuvlig smak av choklad och nötter.

Kortfattat skulle jag kunna beskriva den som en riktigt god kaffekaka, det vill söga för de som gillar kakor med lite tuggmotstånd :)

Ingredienser: ca. 40 st.

375 g socker (ca. 4,5 dl)
3 ägg
375 g vetemjöl (ca. 6 dl)
6 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
150 g mörk choklad i bitar
150 g vit choklad i bitar
200 g hasselnötter, rostade och skalade

Gör så här:
Börja med att rosta hasselnötterna i ugnen på ca. 175 grader i ungefär 10 minuter. Gnugga nötterna då de rostats klart i en kökshandduk så att skalet lossnar från dem. Lägg åt sidan.
Vispa ägg och socker poröst. Vänd ned resterande ingredienser, inklusive nötterna (observera att de bör ha svalnat för att chokladen inte ska smälta) och rör som tills dess att du fått en fin deg.
Dela degen i tre bitar och rulla vardera bit  till en fin rulle. Längden skall vara sådan att den får plats på långsidan av en ugnsplåt. Eftersom kakan breder ut sig något när den gräddas bör man grädda max 2 rullar på samma plåt.
Grädda rullarna i mitten av ugnen på en bakplåtspapperklädd plåt i ungefär 20-25 min på 175 grader.
Tag ut dem från ugnen och låt den svalna helt. Skär sedan i lagom tjocka skivor och torka dem i ugnen på 150 grader i 30-40 minuter. Vänd gärna på kakorna efter halva tiden.

Förvara i rumstemperatur i en lufttät förpackning eller i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar