måndag 7 oktober 2013

Avokadosoppa med räkor


Här kommer receptet som jag pratade om i ett tidigare inlägg. Soppan var en klockren förrätt då den var mycket len i smaken men samtidigt väldigt fräsch! Till den kan man servera en bit vitt bröd eller någon form av kex. Funderar på att nästa gång göra Cheese sticks som är smördeg som man penslat med ägg strött lite västerbottenost, salt och peppar och sedan tvinnat tunna längder med. Jättegott!


Ingredienser:
4 dl hönsbuljong (vatten och tärning)
2 mogna avokador
0,25 dl pressad citron
1 dl creme fraiché eller grädde
salt och svartpeppar
100 g färdigskalade räkor

Gör så här:
Förbered hönsbuljongen genom att koka upp vattnet och låta buljontärningen lösa upp sig. Ställ åt sidan tills dess att den svalnat.
Skala och kärna ur avocadon, mixa den i en matberedare/med en stavmixer till en slät puré. Tillsätt citron och creme fraiché/grädde och blanda väl. Smaksätt med salt och peppar. Ställ svalt fram till servering.
servera med lite räkor som strös ovanpå. Dekorera ev. med några klickar creme fraiché och en knippe persilja eller annan valfri färsk krydda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar