söndag 6 maj 2012

Deff kycklingpajer

 Soltorkad tomat och fetaost

Svamp, rödlök och vitlökskrydda.

Idag provade jag och Olov att köra en deffvariant på kycklingpaj. Det gick riktigt bra faktiskt!!! Herre gud så gott det var, och mätt blev man tack vare det höga proteininnehållet. :)
Nej, dessa var en riktigt höjdare, kommer garanterat att göra dessa igen under denna evighetsdeff! :)

Ingredienser: Till en normalstor och en något mindre paj


Pajdeg:
500 g kesella 0,1%
70 g Bakepro
2 äggula
60 g kruskakli
2 tsk olja till formen
Salt, peppar

Fyllning 1:
1 ägg + 2 äggvitor
1/2 grillad kyckling (rensad och skuren i bitar)
50 g ost (Arla, västan 5%)
1,5 dl Creme bonjour cousine, Karl johansvamp och champinjon
1 liten rödlök, finhackad
0,5 dl creme fraiche 15%
1 krm vitlökskrydda
salt, peppar

Fyllning 2:

1 ägg + 2 äggvitor
1/2 grillad kyckling (rensad och skuren i bitar)
50 g ost (Arla, västan 5%)
0,5 dl cremefraiche 15%
50 g fetaost, hackad i små bitar
50 g soltorkade tomater i strimlor
1 tsk oregano
salt, peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 2 pajformar med oljan (1 tsk vardera). Blanda alla ingredienser till pajdegen. Spara äggvitorna till fyllningen!
Smeta ut pajdegen i pajformerna (det ska vara kladdigt).
Då pajsmeten är uttryckt i formarna blandas alla ingredienserna till fyllningen förutom kycklingen i två olika skålar. Kycklingen sprids sedan ut på pajdegen och fyllningssmeten hälls sedan över. Grädda sedan i mitten av ugnen i 30 minuter. Servera med en god sallad! Gärna med sweet chili sås som dressing, det är riktigt gott!

Totalt innehåller båda dessa pajer ungefär 2000 kcal och då kommer ca. hälften av dessa kalorier från protein (ca 260 g totalt)... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar