söndag 20 maj 2012

Ooey gooey brownie


Alltså, det här måste nog vara den mest onyttiga och godaste brownie jag smakat! Den innehåller en kombination av allt det bästa. Först en browniebotten med chokladbitar, sedan smälta marsmallows, ovanpå det ett lager av dulce de leche och sist men inte minst ett chokladtryffeltäcke...
Jag har själv inte räknat kalorierna på denna underbara skapelse och det är nog lika bra det. Strunta i beach 2012 och baka dig en sån här istället! :)

Ingredienser:


Brownien:
120 g smör/margarin
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad choklad (valfri)

150 g grovt hackade marsmallows

1 burk kondenserad mjölk som kokas till dulce de leche.

Chokladtryffeltäcke:
125 g hackad mörk choklad
125 g hackad mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde

Gör så här:
Börja dagen innan eller tidigare samma dag som du ska göra brownien att göra dulce de lechen. Dulce de leche gör du genom att koka en burk kondenserad mjölk under 3 timmar. Under tiden som burken kokar bör man hålla uppsikt så att vattenmängden inte blir för låg, detta för att undvika katastrofen att burken exploderar...
Vänta även med att öppna burken tills dess att den har svalnat om du gör den samma dag som du ska göra kakan.

Nästa steg är att göra brownien.
Börja med att smörja och bröa en form på ca. 20*30 cm. Smält sedan smöret/margarinet. Tillsätt chokladen som står överst på ingredienslistan och rör om tills dess att all choklad har smält.
Blanda sedan i vaniljsocker, ägg, mjöl, kakao och salt och rör tills smeten blir jämn och fin. Blanda sist ned den hackade chokladen och bred ut allt i den smorda och bröade formen.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter.

Då brownien gräddats klart tas den ut ur ugnen och den grovt hackade marsmallowsen sprids ut ovanpå. Sätt sedan in brownien i ugnen igen tills dess att marsmallowsen smält (de ska inte få färg). Detta går snabbt!

Ovanpå marsmallowlagret breds sedan dulce de leche ut. Detta kan vara lite trixigt medan marsmallowsen fortfarande är varma, men det går lättare när de svalnat något.

Här var det halvfärdigt :)

Då dulce de lechelagret är klart görs chokladtryffeltäcket. Chokladtryffeln gör du genom att koka upp grädden. När den kokat upp tillsätts chokladen och allt vispas sedan till en jämn smet med handvisp. När all choklad smält in i grädden är den klar och kan bredas ut på brownien.

Ställ svalt en stund innan servering eftersom den då blir mindre "geggig" ovanpå. Den går även att frysa. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar