tisdag 29 maj 2012

Vita chokladbrownies


Mums, mums! Är man riktigt sötsugen finns det nog inget som dämpar suget såsom vit choklad. Denna blonda skapelse är mäktig likt en vit chokladmousse. Därför kan det vara bra att ha något syrligt till, ex. hallon eller några andra bär och kanske glass/grädde.

(ber om ursäkt för bilden på enbart kanterna... de större bitarna var för snabba in till frysen...hehe! )

Ingredienser:
200 g smör/margarin
250 g vit choklad i bitar
6 ägg
400 g (ca. 4 2/3 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
350 g (ca 6 dl) vetemjöl

200 g hasselnötter, rostade och skalade*
200 g vit choklad, hackad

Gör så här:
Smörj och bröa en form, den vi använde var ca. 30*40 cm (enligt originalreceptet var det en hälften så stor sats och en form på 25*25 cm).
Smält smör/margarin och hackad choklad på svag värme. Ta av kastrullen från värmen och rör om till en fin sås. Blanda ägg och socker i en skål, rör sedan ned choklad/smör såsen och vaniljsocker.
Tillsätt sist mjöl och blanda, därefter hasselnötterna.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca. 20-25 minuter, kakan ska vara fast i kanterna men mjuk i mitten.
Tag ut och låt svalna innan den skärs upp.
Går bra att frysa!

*Rosta i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Gnid sedan nötterna mot varandra inlindade i en kökshanduk tills dess att det mesta av skalet lossnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar